Ajutăm părinții să crească copii fericiți!

2017-12-13T16:52:13+03:00miercuri, 13 decembrie, 2017|

FDP-Protagoniști în educație derulează în perioada Decembrie 2017- Noiembrie 2018, proiectul “Empowering parents for raising happy children“, finanțat cu sprijinul Fundației Renovabis din Germania.

Proiectul îți propune reducerea riscului de marginalizare a 25 de familii din București, familii cu mulți copii aflate în situație de sărăcie extremă, mame singure, familii care au în îngrijire copii cu cerințe educaționale speciale, persoane cu dizabilități.

Activitățile ce vor fi derulate în cadrul proiectului vor fi reprezentate de întâlniri cu părinții, ateliere educative părinți-copii, activități educaționale nonformale, consiliere vocationala si sociala, ateliere de educatie pentru munca. Scopul proiectului este de a contribui la informarea părinților asupra drepturilor, la dezvoltarea abilităților care le pot îmbunătăți condițiile de trai, pentru a-și susține copiii în sistemul educațional, pentru a putea duce o viață decentă.

Promovarea educației incluzive în rândul școlilor și al autorităților publice va contribui la îmbunătățirea accesului copiilor proveniți din medii dezavantajate la sistemul educațional și medical, la integrarea socială a acestora.