Copiii Școlii Sociale Sportive din sectorul 3 au participat pentru a treia oară la Copa Alma

2017-10-26T11:05:07+03:00miercuri, 12 iulie, 2017|

Proiectul Școlii Sociale Sportive al Fundației Real Madrid este un program de prevenire a abandonului școlar, dezvoltat în România din 2013, de către FDP – Protagoniști în educație în parteneriat cu Fundația Real Madrid, Primăria Sectorului 3 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 și 3 școli gimnaziale din sectorul 3, București. Datorită acestui program, în fiecare an, 45 de copii proveniți din familii greu încercate sunt încurajați să nu abandoneze școala, fiind incluși într-un program de antrenamente săpămânal, desfășurat după metodologia marelui club spaniol și într-un atelier de meditații, desfășurat cu ajutorul voluntarilor, elevi de liceu. De asemenea, copiii au parte de experiențe deosebite, vizite la mari echipe de fotbal, întâlniri cu mari sportivi, cu artiști, etc. În ultimul an, rezultatele de prevenire a abandonului școlar au fost excelente, procentul fiind de 100%.

Fundația Real Madrid a invitat pentru a treia oară consecutiv Școala Socială Sportivă București să participe la Copa Alma, competiție care reunește în fiecare an cele mai bune școli sociale pe care fundația marelui club spaniol le-a dezvoltat în peste 200 de țări.

Copa Alma 2017 s-a desfășurat în Lisabona, în perioada 26-28 iunie 2017 și a avut la start 10 Școli Sociale: 4 din Portugalia (Guimaraes, Funchal, Manique,Vila Real de San Antonio), două din Spania (ambele din Madrid), și câte una din Maroc (Tanger), Ungaria (Budapesta), Rusia (Rostov pe Don) și România (București). Delegația echipei din București a fost compusă din 12 copii (printre care și o fată), doi antrenori, Cristi Preda și Ion Pițilă, coorodonatorul proiectului, Dorin Agapie, și conducătorul delegației, Ania Nedelcu.

Clubul Iberic a trimis o echipă de filmare Real Madrid TV, reprezentanții acesteia solicitând delegației noastre două interviuri. Andrei, unul dintre copii, a vorbit despre experiența pe care o trăiește datorită proiectului școlii sociale și de schimbările care s-au petrecut în viața sa. Coordonatorul programului din București, Dorin Agapie, a descris în amănunt desfășurarea activităților la care participă micii fotbaliști în decursul unui an școlar.

Pe lângă meciuri, copiii au avut un program intens de vizite și de activități cultural-educative. Au vizitat cele mai importante obiective turistice din Lisabona, fiind însoțiți de un ghid profesionist, s-au jucat într-un parc de distracții, au făcut plăjă și baie la Oceanul Atlantic. Totul a culminat cu petrecerea de rămas bun în care cele câteva sute de copii care au participat la Copa Alma au dansat, s-au jucat, au legat prietenii.

”A fost o experiență fantastică pentru copii. Au uitat timp de o săptămână de greutățile de acasă și au simțit cu adevărat ce înseamnă să fii un copil fericit! Meciurile, băile în ocean, vizitele din Lisabona, jocurile, petrecerea, totul le-a adus o bucurie extraordinară. Punctajul obținut la respectarea valorilor Fundației Real Madrid a fost maxim, toată lumea apreciind comportarea copiilor noștri! Proiectul Școlii Sociale rămâne un program care chiar poate schimba destine. Mulțumim Fundației Real Madrid pentru invitație! Mulțumim Primăriei Sctorului 3 pentru sprijin în dezvoltarea proiectului în fiecare an!”, a declarat Ania Nedelcu, conducătorul delegației la Copa Alma.