“Dumnezeu să binecuvânteze România“ – Sosirea Papei Francisc în România

2019-06-11T15:07:39+03:00vineri, 31 mai, 2019|

Călătoria apostolică a Papei Francisc în România a început vineri la 31 mai la București.

Ne amintim și acum, cu emoție, întâlnirea de anul trecut cu Sfântul Părinte și ne sunt încă vii în suflet răspunsurile pe care le-a oferit tinerilor noștri beneficiari.
În discursul său de vineri, Papa Francisc a invitat statul să „se ocupe de binele comun al poporului său” tocmai pentru a construi  “o societate incluzivă”, în care “cei mai slabi, cei mai săraci și ultimii nu sunt văzuți ca nedoriți, ci ca cetățeni și frați să fie pe deplin incluși în viața civilă. Și pentru a face acest lucru trebuie să urmăm o direcție bazată pe centralitatea persoanei umane și a drepturilor sale inalienabile”.

Între timp, împreună cu beneficiarii noștri l-am așteptat cu bucurie în Piaţa George Enescu la Bucureşti, unde a apărut în ploaie după amiaza târziu, trăind acolo momente foarte emoționante.

Călătoria apostolică a continuat şi în cadrul întalnirii cu comunitatea de romi, Papa Francisc a rostit urmatoarele:  “Am totuşi o greutate pe inimă. Este greutatea discriminărilor, a segregărilor şi a maltratării suferite de comunităţile voastre. Istoria ne spune că nici creştinii şi nici chiar catolicii nu au fost străini de răul acesta atât de mare. Pentru aceasta aş vrea să vă cer iertare”.

În ultimii 5 ani, sprijinirea familiilor din comunitatea Pata Rât (jud. Cluj) a devenit o prioritate a asociației FDP.
Este comunitatea romă unde nevoile copiilor și familiilor care locuiesc pe rampa de gunoi sunt multiple. Luptăm, împreună cu familiile din Pata Rât pentru a-şi recăpăta demnitatea şi rolul în propria viață.

Simona Carobene, Director Executiv FDP, despre întâlnirea noastră cu Papa Francisc din Piața G.Enescu, vineri 31 Mai, a scris un articol publicat în Avvenire, ziar Catolic italian cu circulație națională. (link https://www.avvenire.it/opinioni/pagine/il-papa-in-romania-la-buona-semina-vista-dalla-parte-della-terra-dissodata )

Go to Top