Fundația Real Madrid a instruit 9 antrenori români în metodologia de lucru cu copiii din Școala Socială Sportivă București

2017-10-26T11:06:33+03:00luni, 12 septembrie, 2016|

În perioada 7-9 septembrie 2016 nouă antrenori care urmează a lucra cu copiii din Şcoala Socială Sportivă au participat la un curs de pregătire intensivă susținut de către Miguel Vázquez, unul dintre cei mai buni formatori de fotbal ai Fundatiei Real Madrid.

Cursul a fost organizat de către Fundația Dezvoltarea Popoarelor și s-a desfăşurat în cadrul Școlii Gimnaziale Mexic, cu suportul Primăriei Sectorului 3 prin intermediul DGASPC Sector 3 și Direcției de Învățământ.

La acest curs de formare în metodologia de lucru a Fundației Real Madrid au participat nouă antrenori. Doi dintre aceștia susțin antrenamentele cu copiii din cadrul proiectului actual desfășurat în sectorul 3 București, doi antrenori au participat din partea Federaţiei Române de Fotbal, doi antrenori dețin şcoli particulare de fotbal în Bucureşti, un antrenor-profesor din cadrul Şcolii Gimnaziale Mexic şi doi antrenori din Judeţul Ilfov.

„Fundația Real Madrid pregătește anual sute de antrenori-profesori din cele peste 65 de țări în care implementează peste 200 de programe. Cursul a avut la bază cele 7 valori ale fundației marelui club spaniol: stima de sine, autonomia, spiritul de echipă, egalitatea, motivația, respectul și sănătatea. Este un curs unic, diferit de cele obișnuite din aria sportivă, tocmai prin faptul că dezvoltarea comportamentelor asociate valorilor primează în raport cu performanța sportivă” a declarat Ania Nedelcu, Director PR & Fundraising al Școlii Sociale Sportive Real Madrid din București.

Antrenorii prezenți au învățat și apoi au pus în practică strategiile necesare pentru atingerea obiectivelor programului, instrumentele de lucru, conținuturile educaționale, transmiterea și sedimentarea valorilor, toate acestea prin intermediul fotbalului.

Fundația Real Madrid desfășoară din anul 2012 în România, împreună cu Fundația Dezvoltarea Popoarelor și Primăria Sectorului 3 (prin intermediul DGASPC Sector 3 și Direcția de învățământ), programul Școlii Sociale Sportive. Cu ajutorul acestui proiect, an de an, 45 de copii aflați în risc de abandon școlar și care provin din familii foarte sărace din sectorul 3 sunt încurajați să continue școala.

Copiii participă săptămânal la: 4 antrenamente, la meditații derulate cu ajutorul voluntarilor pentru îmbunătățirea performanțelor școlare și au avut parte de foarte multe experiențe inedite- au întâlnit mari fotbaliști și profesioniști din domenii diferite (s-au antrenat cu Răducioiu și cu Florin Lovin, au prezentat Știri Sportive la o Școală de Televiziune, au vizitat un studio de muzică și diferite companii comerciale, ș.a.), toate acestea cu scopul de a-i determina să facă tot ce ține de ei pentru a-și schimba viața.