Intervenție de urgență pentru Ucraina

2022-04-07T17:56:13+03:00vineri, 11 martie, 2022|

FDP – Protagoniști în Educație, ca organizație care susține drepturile omului, drepturile copilului, a fost gata să sprijine pentru drepturile vecinilor noștri refugiați în România. Încă de la începutul războiului am intrat în contact cu partenerii noștri din sectorul ONG, cu autoritățile locale și centrale și am făcut tot posibilul pentru a sprijini familiile aflate în pericol.

  • Primul grup ajutat cu alimente a fost format din 100 de studenți din Delhi, veniți la studii în Ucraina (Kiev), refugiați în tabăra de la Corbeanca după ce au facut 3 zile pe drum.
  • În București, în colaborare cu DGASPC Sector 3, sprijinim 3 femei și 12 copii în două apartamente sociale. Le-am oferit mobilier, echipamente de bucătărie, haine și produse de igienă personală.
  • În Suceava (vama Siret), împreună cu Asociatia Kayros, ajutăm peste 50 de persoane cu alimente si produse de igienă personală. Asociația FDP sprijină aici angajarea a doi specialiști: un consilier juridic și un asistent social care să ofere ajutor permanent refugiaților.
  • Tot la Suceava, în colaborare cu Fundația FARA, ajutăm 32 de persoane cu alimente si produse de igienă personală. FDP sprijină angajarea personalului specializat  de suport pentru 3 luni (asistent social și consilier).
  • Peste 4 tone de alimente au fost oferite celor 2 asociații din Suceava ce adăpostesc familiile care au reusit să treacă granița în siguranță.
  • La Radăuți, împreună cu autoritățile locale, sprijinim peste 400 de persoane. Până acum, am reușit să le donăm 200 perechi șosete si 50 de pături.
  • În Ilfov, pentru cei 22 de refugiati cazați la Manăstirea Ciofliceni, în colaborare cu organizatia Mladita, oferim paturi, hrană, transport și produse de igienă personală. De asemenea, cu ajutorul unui traducător angajat reușim să le înțelegem nevoile juridice, medicale și să le oferim suport emoțional.
  • La Galați, în colaborare cu Fundația Inimă de Copil, oferim suport pentru două centre de primire care au capacitate de 160 persoane. Le ajutăm cu alimente, kituri educaționale pentru copii, kituri igienă bebeluși și produse de igienă pentru mame. Tot aici, sprijinim angajarea unei echipe de profesioniști (un asistent social, un administrator și un traducător).

Suntem permanent conectați la nevoile familiilor care vin în România și au nevoie de un mediu sigur. De aceea, identificăm și dezvoltăm soluții de ajutorare și integrare a acestora pe termen mediu și lung.

Nu am fi reușit să oferim acest ajutor fără susținerea financiară primită din partea companiilor Kaufland Romania, Mercedes Benz Romania și Adaconi. Vă mulțumim că v-ați alăturat cauzei noastre!

Mulțumim partenerului nostru, organizația AVSI (Italia), care ne-a oferit resursele necesare pentru a fi prezenți în 6 puncte diferite din toată țara, pentru a ne crește capacitatea de a ajuta și încuraja familiile din Ucraina care trebuie să-și continue viața, chiar și departe de țară!

Go to Top