Primii pași spre soluții alternative de eficientizare energetică în comuna Cojasca

2020-12-18T10:31:44+02:00miercuri, 16 decembrie, 2020|

Soluțiile de eficientizare energetică au un rol important în creșterea calității vieții și devin deosebit de importante în comunitățile rurale și cele afectate de sărăcie. Asociația „FDP – Protagoniști în educație” a făcut primii pași spre eficientizare energetică în satul Iazu din comuna Cojasca (jud. Dâmbovița). Dispensarul comunei a fost dotat cu panouri fotovoltaice devenind prima clădire din comună ce utilizează energia solară pentru aprovizionarea cu energie electrică. Clădire emblematică în comunitate, dispensarul cu panouri fotovoltaice are și o valoare de sensibilizare a membrilor comunității cu privire la soluțiile de eficientizare energetică.

Totodata, au fost culese informatii despre un număr de 471 locuințe din satul Iazu și a fost realizat un studiu ce a permis configurarea unei imagini de ansamblu și o mai bună cunoaștere a caracteristicilor clădirilor de locuit din satul Iazu, elemente ce permit evaluarea posibilităților de utilizare a sistemelor alternative de eficiența ridicată.

Aceste acțiuni s-au desfășurat în cadrul proiectului “Primii pași spre soluții alternative de eficientizare energetică în comuna Cojasca”, implementat de Asociația “FDP – Protagoniști în educație” în perioada 01.10.2020 – 10.12.2020.

La cei peste 20 ani de la înființare, misiunea Asociației FDP-Protagoniști în educație este aceea de a promova demnitatea umană a celor mai dezavantajate persoane din comunitățile noastre, pornind de la experiența fiecăruia dintre ei și implicându-i ca adevărați protagoniști ai vieții lor. În viziunea FDP, fiecare persoană își poate valorifica talentele cu care a fost înzestrată. FDP intervine în mod integrat la nivelul comunităților cu trei mari obiective: prevenirea abandonului școlar pentru copii proveniți din familii defavorizate, reducerea riscului de excluziune pentru familii provenite din medii dezavantajate, facilitarea accesului la servicii medicale și de sănătate a beneficiarilor.

„Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.inovarecivica.fdsc.ro). Apelul de proiecte 2020 a fost lansat cu sprijinul Enel România.”

Go to Top