România a oferit sprijin pentru atenuarea efectelor pandemiei COVID-19 în rândul persoanelor vulnerabile din Almaty, Kazakhstan

2021-11-05T12:50:51+02:00joi, 4 noiembrie, 2021|

Comunitatea formată din cele 182 de familii vulnerabile (aproximativ 600 persoane) care trăiesc la periferia orașului Almaty din Kazakhstan a beneficiat de susținere umanitară prin creearea unei întreprinderi sociale în cadrul proiectului ”Sprijin pentru atenuarea efectelor pandemiei COVID-19 în rândul persoanelor vulnerabile din Almaty, Kazakhstan”, derulat în perioada  1 Iul. – 1 Nov. 2021.

Asociația „FDP – Protagoniști în educație” alături de International Association for social projects (MASP) au contribuit prin diferite acțiuni la crearea unei întreprinderi sociale în Almaty (Kazakhstan) pentru recondiționarea hainelor și producerea de obiecte din țesături vechi, prelucrarea și transformarea bannerelor publicitare în obiecte de uz zilnic. Dobândirea abilităților de recondiționare a hainelor și accesul la un atelier de producție prin angajarea de personal au redus numărul șomerilor și au constituit o șansă de salvare. Dezvoltarea atelierelor de recondiționare a hainelor a adus multor copii aflați în dificultate uniforme școlare și tricouri.

Această intervenție a avut drept scop ajutorarea familiilor cu copii și adolescenți cu dizabilități fizice și psihice și familii cu venituri mici ajunse la limita supraviețuirii în urma efectelor devastatoare ale pandemiei.

Revenirea la o viață decentă în comunitățile sărace sunt posibile datorită unui grant din partea Agenției Române de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), (http://roaid.ro/) și fac parte din proiectul ”Sprijin pentru atenuarea efectelor pandemiei COVID-19 în rândul persoanelor vulnerabile din Almaty, Kazakhstan”, derulat în perioada  1 Iul. – 1 Nov. 2021.

Asociatia FDP – Protagonisti in educatie
Tel.: +4021.255.22.58/61;
email: bucuresti@fdpsr.ro
www.fdpsr.ro
Go to Top