România oferă sprijin pentru atenuarea efectelor pandemiei COVID-19 în rândul persoanelor vulnerabile din Almaty, Kazakhstan

2021-08-03T12:08:44+03:00marți, 3 august, 2021|

BUCUREȘTI, AUGUST  2021

România oferă sprijin pentru atenuarea efectelor pandemiei COVID-19 în rândul persoanelor vulnerabile din Almaty, Kazakhstan

Criza provocată de pandemia Covid-19 a vulnerabilizat suplimentar persoanele aflate în dificultate, așa cum este și comunitatea formată din cele 182 de familii (aproximativ 600 persoane) care trăiesc la periferia orașului Almaty din Kazakhstan. Beneficiarii proiectului aparțin grupurilor vulnerabile – familii cu copii și adolescenți cu dizabilități fizice și psihice și familii cu venituri mici. Rata șomajului în rândul familiilor cu venituri mici a crescut dramatic, iar mamele singure care își creșteau copiii în condiții extrem de dificile, au ajuns practic la limita supraviețuirii. Posibilitatea de a dobândi abilități de reconditionare a hainelor și accesul la un atelier de producție reprezintă o șansă de salvare pentru aceste persoane.

Asociația „FDP – Protagoniști în educație” alături de International Association for social projects (MASP) oferă sprijin umanitar comunităților vulnerabile din Kazakhstan prin crearea unei  întreprinderi sociale în Almaty pentru recondiționarea hainelor și producerea de obiecte din țesături vechi, prelucrarea și transformarea bannerelor publicitare în obiecte de uz zilnic.

Prin implicarea echipei proiectului și a voluntarilor în activitățile de recondiționare, proiectul își propune să sprijine copiii și tinerii cu dizabilități cu haine gratuite. Dotarea atelierului de recondiționare și angajarea de personal au ca scop dobândirea de noi abilități și reducerea numărului șomerilor în randul comunităților grav afectate de pandemie.

Aceste acțiuni sunt posibile datorită unui grant din partea Agenției Române de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), (http://roaid.ro/) și fac parte din proiectulSprijin pentru atenuarea efectelor pandemiei COVID-19 în rândul persoanelor vulnerabile din Almaty, Kazakhstan”, derulat în perioada  1 Aug. – 1 Nov. 2021.

Go to Top