România sprijină comunitățile gazdă și de refugiați din Liban în lupta împotriva pandemiei de Covid-19

2020-08-20T16:28:14+03:00joi, 20 august, 2020|

În acest an, pandemia de COVID-19 este cea mai mare provocare pentru operațiunile umanitare din întreaga lume. Lipsa de acces și restricțiile impuse de guvernele țărilor au adus în prima linie de răspuns medicii, voluntarii și ONG-urile locale.

Asociația „FDP – Protagoniști în educație” alături de AVSI Liban (Asociația Voluntarilor în Serviciul Internațional) sprijină comunitățile libaneze vulnerabile, acolo unde riscul răspândirii virusului Covid-19 este mare datorită adăposturilor nerezidențiale și nepermanente și așezărilor informale. Un număr de 12 municipalități din Liban vor beneficia de dezinfectanți, materiale igienico-sanitare și de protecție personală dar și de instruire a operatorilor municipali angajați în igienizarea spațiilor publice utilizând recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Măsurile de igienă și protecție sunt promovate prin intermediul unei campanii de informare în rândul comunităților vulnerabile din cele 12 municipalități, rezidenți libanezi și refugiați.

Sprijinul vine într-un moment important întrucât, în urma cu două zile, autoritățile libaneze au decretat izolare totală după ce țara a înregistrat o explozie a cazurilor de Covid-19.

Aceste acțiuni sunt posibile datorită unui grant din partea Agenției române de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) și fac parte din proiectul ”Sprijinirea comunităților gazdă și de refugiați din Liban pentru a face față răspândirii Covid-19”, derulat în perioada  1 Iul. – 1 Oct. 2020.

Go to Top