România sprijină consolidarea și stabilirea rezilienței pentru IMM-urile deținute de femei și tineri în mediul urban din Nairobi, Kenya

2021-10-01T14:03:11+03:00vineri, 1 octombrie, 2021|

BUCUREȘTI, OCTOMBRIE 2021

România sprijină consolidarea și stabilirea rezilienței pentru IMM-urile deținute de femei și tineri în mediul urban din Nairobi, Kenya

Asociația „FDP-Protagoniști în educație” continuă derularea de proiecte de cooperare internațională contribuind la ameliorarea sărăciei și sprijină gospodăriile sărace din mediul urban informal din Nairobi, Kenya, în recuperarea de după pandemia COVID-19.

Impactul negativ al efectelor pandemiei de COVID-19 asupra sectorului privat, a contribuit la accelerarea degradării gospodăriilor prin reducerea accesului la locurile de muncă și a diminuării câștigurilor. Șomajul aproape că s-a dublat comparativ cu nivelul din perioada anterioară declanșării pandemiei. Muncitorii salariați, în special femeile, se confruntă cu o reducere a orelor de lucru și a salariilor. În prezent, aproape 1 din 3 întreprinderi gospodărești nu desfăsoară activitate, iar veniturile scad în toate sectoarele. Tinerii sunt de asemenea afectați negativ de pandemie, înregistrând venituri mult reduse. Dintre microîntreprinderile conduse de tineri antreprenori și femei, doar foarte puține au beneficiat de programele de susținere inițiate de guvern sau de ONG-uri.
FDP – Protagoniști în educație alături de AVSI Kenya (Asociația Voluntarilor în Serviciul Internațional), derulează proiectul ”Stabilirea unor acțiuni de reziliență a IMM-urilor pentru gospodăriile informale din Nairobi, Kenya (ERAS)”. În prezent, sprijinul se indreaptă către 20 femei de afaceri și 10 tineri care vor fi instruiți pentru a desprinde abilități tehnice de gestionare a afacerii și a organizației, cu scopul de a-și reveni după șocul determinat de pandemia de COVID-19.

Aceste acțiuni sunt posibile datorită unui grant din partea Agenției Române de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), (http://roaid.ro/) și fac parte din proiectul ”Stabilirea unor acțiuni de reziliență a IMM-urilor pentru gospodăriile informale din Nairobi, Kenya (ERAS)”, derulat în perioada 15.09.2021-31.10.2021.

Go to Top