Sezonul 2018-20192019-12-17T13:03:18+02:00

Sezonul 2018-2019

Proiectul Şcoala Socială Sportivă  este implementat în Bucureşti, România, de către Asociaţia FDP – Protagonişti în Educaţie din anul 2013, în parteneriat cu Fundaţia Real Madrid (Spania).

Parteneri:

  • Primăria Sectorului 3 (Direcţia Învăţâmănt Sector 3 & DGASPC Sector 3)
  • Şcoala Gimnazială nr. 55 & Şcoala Gimnazială Mexic (Sector 3)
  • DGASPC Sector 6 & Şcoala Gimnaziala nr. 153 (Sector 6)

 

Sponsori:

  • Johnson & Johnson
  • Laureus Sports for Good
  • Fundaţia Real Madrid

Programul de incluziune socială şi educaţională este implementat în Bucureşti, şi a avut ca beneficiari 65 de copii aflaţi în risc de abandon şcolar.
În implementarea sa a fost folosită metodologia de lucru a Fundaţiei Real Madrid, fiind promovate 7 valori: egalitate, autonomie, spirit de echipă, motivaţie, stimă de sine, sănătate şi respect.

DERULAREA ANTRENAMENTELOR SPORTIVE

Antrenamentele reprezintă o activitate conexă la educaţie, obiectivul fiind acela de a promova participarea la activităţi sportive tuturor copiilor, fara discriminări, indiferent de sex, rasă, religie, etnie, provenienţă socială.

CONSILIEREA COPIILOR

Sub formă de grup, dar şi sub formă de sesiuni individuale, această activitate a fost realizată în vederea conştientizării importanţei educaţiei, cu scopul de a creşte motivaţia pentru şcoală. Suplimentar anumite sesiuni de consiliere au vizat aspecte necesare unei vieţi mai bune, respectiv dezvoltarea comportamentelor aferente celor şapte valori care stau la baza metodologiei de lucru a Fundaţiei Real Madrid.

CONSILIEREA PĂRINŢILOR

Realizată sub aceeaşi formă ca şi consilierea copiilor, lucrul cu părinţii a avut aceleaşi obiective, respectiv conştientizarea importanţei educaţiei şi dezvoltarea comportamentelor aferente celor şapte valori care stau la baza metodologiei de lucru a Fundaţiei Real Madrid.

PROGRESUL ŞCOLAR AL COPIILOR

Consilierul a efectuat periodic vizite în şcoli pentru a discuta cu cadrele didactice şi directorii de şcoli despre situaţia şcolară şi progresul copiilor. La finalul semestrelor anului şcolar coordonatorul de proiect a solicitat şcolilor partenere rezultatele copiilor din cadrul proiectului. Niciunul dintre copiii înscrişi în cadrul proiectului nu au abandonat şcoala pe parcursul acestui sezon.

LABORATORUL DE MEDITAŢII

Atelierul de meditaţii reprezintă o activitate de tipul after-school, în cadrul căruia au putut participa saptămânal, copiii de clasele V-VII, din sector 3, care au avut nevoie de suport educaţional. Împreuna cu 3 voluntari (studenţi şi persoane angajate) şi angajaţi ai DGASPC sector 6, 33 copii au putut face temele şi au discutat acele aspecte din materia de şcoală unde întâmpină probleme.

ACTIVITĂŢI SOCIO-EDUCAŢIONALE

Spectacol Gaşca Zurli

Partenerul DGASPC sector 3 a oferit invitaţii pentru 15 copii din sectorul 3, grupa mică la  un spectacol organizat cu ocazia zilei naţionale a copilului. Micuţii au fost extrem de emoţionaţi şi bucuroşi să îşi vadă gaşca favorită.

Workshop-uri nutriţie

Toţi copiii înscrişi în program au primit vizita medicului nutriţionist Ioana Coţofana de la Clinica de Nutriţie Kilostop, care le-a vorbit despre ce înseamnă un stil de viaţa sănătos, ce alimente sunt bune pentru organism. De asemenea, în funcţie de alimentele preferate ale copiilor, au fost propuse meniuri pentru fiecare zi a săptămânii. Mulţumim doamnei doctor, care le-a vorbit micuților sportivi despre importanța alimentației sănătoase, despre sport și despre o viață echilibrată.

Vizita la Academia Kinderland

Copiii de la Școala Socială Sportivă – Fundația Real Madrid vor să învețe și să trăiască sănătos. Pentru că sunt curioși, micuții sportivi din sectorul 6 au vizitat Akademia Kinderland unde, prin jocuri și demonstrații au aflat multe din tainele unei nutriții sănătoase.

Copiii din sectorul 3 au fost sărbătoriți cu ocazia Zilei Copilului prin jocuri și distracție la Akademia Kinderland. Ateliere de creație, jocuri distractive, food corner, studio foto, demonstrații interactive, zonă de relaxare, iată ingredientele unei zile de neuitat!

Mulțumim Akademia Kinderland pentru momentele frumoase oferite copiilor!

Vizita la fabrica de ciocolata Heidi

La seminarul de creație de ciocolată Heidi ChocoWorld organizat de Heidi Chocolate, copiii din clasele I-IV (grupa mica din sectorul 3) au descoperit istoria ciocolatei și a ingredientelor sale iar sub îndrumarea maeștrilor ciocolatieri au învățat să facă praline și figurine de ciocolată. La final, copiii au plecat acasa cu tabletele de ciocolata si bomboanele facute chiar de ei.

Atelier ceramica

Inspirație, pasiune, creativitate, iată ingredientele unui atelier de ceramică reușit!

Vizita medic stomatolog

De ce trebuie să ne îngrijim dinții, cum și cât timp trebuie să îi periem, rolul aței dentare în prevenirea cariilor, iată ce au aflat astăzi copiii de la Școala Socială Sportivă – Fundația Real Madrid de la doamna doctor Diana Popescu de la DentAlex2000. Copiii au înțeles că și spălatul pe dinți este un sport pe care trebuie să-l practice de două ori pe zi!  Mulțumim pentru această experiență atât de utilă!

ACTIVITĂŢI SPORTIVE

Pentru a promova valorile sportive şi pentru a implica alţi voluntari din companii/ parteneri locali, au fost organizate 8 evenimente sportive pe parcursul sezonului 2018-2019, precum:

„Meciul Prieteniei”

Echipa FDP a jucat un meci amical cu copiii din grupa mica (sector 3). La finalul meciului, copiii au primit dulciuri.

„Turneul prieteniei”

19 copii din sectorul 6 şi 22 copii din Cojasca/Iazu, judeţul Dâmboviţa au jucat mai multe meciuri amicale. Clasamentul final a fost realizat luând în considerare rezultatele de pe terenul de joc, dar şi punctajele oferite de copii, în mod reciproc, pentru respectarea valorilor Fundaţiei Real Madrid, prin comportamentul manifestat. Meciul de fotbal a adus multă bucurie în sufletele lor, fiecare dintre ei având ocazia să-și demonstreze talentul și să-și facă noi prieteni. La final, copiii au primit rucsacuri, tricouri, pixuri, brelocuri şi dulciuri.

Meciul Teleperformance

Copiii cei mari (21 copii din clasele V-VIII) din sectorul 3 au jucat fotbal, în echipe mixte, cu adulţi, angajaţi Teleperformance. La final, copiii au primit rechizite din partea invitaţilor.

Vizita la Muzeul Sportului

15 copii din sectorul 6 au mers în vizită la Muzeul Sportului din Bucureşti, care găzduieste o expoziţie dedicată istoriei sportului românesc. Expoziţia este formată din imagini, medalii, trofee, echipament sportiv, săbii, kaiace etc.

Copiii au fost bucuroşi să afle informaţii interesante despre marii sportivi români care au câştigat titluri la competiţii europene şi mondiale.

Spectatori finala campionatului României pe Naţional Arena

22 copii au fost spectatori la finala de campionat, meci disputat între CFR Cluj  şi FCSB pe Arena Naţionala, astfel având posibilitatea să fim alaături de alţi spectatori şi să trăim momente de bucurie pe cel mai mare stadion din România.

Ziua Şcolii Sociale Sportive în Bucureşti

Evenimentul a fost organizat pentru a sărbători 6 ani de program, împreună cu toţi copiii incluşi în proiect, împreună cu cei 3 antrenori, voluntari şi parteneri ai proiectului (DGASPC sector 3, DGASPC sector 6, sponsori privaţi precum Mercedes Benz România).

Au fost formate 4 echipe mixte de adulţi şi copii, care au jucat alternativ meciuri amicale de fotbal, mima, treasure hunting, ştafeta, desen.

Evenimentul a fost promovat de programul naţional de televiziune Prima TV, pe paginile lor de Facebook şi pagina de Facebook a proiectului.

Evenimentul “Old boys”

15 copii din sectoarele 3&6 – foşti fotbalişti faimoşi ai echipelor Dinamo şi Rapid, au organizat un meci caritabil pe stadionul Dinamo din Bucureşti, pentru un olimpic care se află în scaun cu rotile. Copiii au fost invitaţi să joace în deschiderea meciului timp de 30 de minute un meci amical cu Naţionala Jurnaliştilor. Copiii au fost impresionaţi să joace pe un teren adevărat de fotbal şi au rămas ca şi “copii de minge” pe toată durata meciului foştilor fotbalişti.

COPA ALMA 2019

Cu emoţii, entuziasm şi dorinţa de a juca fotbal am ajuns la Copa Alma Europa (ediţia 2019) organizată de Fundación Real Madrid în Felcsut, Ungaria. Academia Ferenc Puskás, gazda competiţiei Copa Alma 2019 îşi întâmpină echipele: Spania, România, Azerbaijan, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Rusia, Salesianos, VRSA.

Echipa României a primit trofeul #sănatate, fiecare dintre echipe primind un trofeu conform valorilor promovate de Fundaţia Real Madrid.

La final, cu toţii am mers la petrecerea de rămas bun, profitând de prilej să dansăm şi să schimbîm adrese de facebook şi numere de whatsapp cu ceilalţi copii!

Go to Top