SPORT 4 GIRLS SPORT 4 ALL – Activități sportive adresate fetelor/copiilor proveniți din medii sociale defavorizate aflate la marginea orașului București

2019-10-22T16:51:17+03:00duminică, 1 septembrie, 2019|

Începând cu luna septembrie 2019, Asociația FDP-Protagoniști în educație demarează Proiectul SPORT 4 GIRLS SPORT 4 ALL adresat fetelor/copiilor proveniți din medii sociale defavorizate, din comunități aflate la marginea orașului București, în cartierele Giulești Sârbi și Faur Republica. Proiectul se derulează în perioada septembrie 2019-februarie 2020 și este finantat prin Programul „În stare de bine”, sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Proiectul promovează și încurajează participarea fetelor din comunități defavorizate la activități sportive (handball, dans modern/ streetdance), dezvoltă un model de educație prin sport pentru 65 copii din medii vulnerabile, încurajează responsabilizarea comunității, crescând astfel promovarea și practicarea sportului și a unui stil de viață sănătos la nivel local. Sunt  prevazute organizarea a 2 evenimente sportive, participarea copiilor la antrenamente de 3 ori/săptămână și 2 sesiuni lunare de consiliere pentru dezvoltare personală.

Prin activitățile derulate, proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea fizică armonioasă a fetelor, dezvoltarea stimei de sine, sporirea importanței sportului în viața copiilor și cum acesta poate fi un liant motivațional pentru continuarea studiilor.

 

Proiect finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).

Go to Top