„SPORTRROM – Activități sportive pentru copiii din localitățile Cojasca si Iazu”

2018-09-27T16:14:11+03:00marți, 25 septembrie, 2018|

București, Septembrie 2018

Începând cu luna septembrie 2018, Asociația FDP-Protagoniști în educație demarează Proiectul „SPORTRROM –Activități sportive pentru copiii din localitățile Cojasca și Iazu” . Proiectul va fi implementat cu sprijinul Primariei Cojasca, al școlilor din Cojasca si Iazu și vizează creșterea calității vieții pentru un număr de 72 de copii, majoritatea romi aflați la risc de abandon prin promovarea de activități sportiv-educaționale, în perioada septembrie 2018- februarie 2019. Satele Cojasca și Iazu din Județul Dâmbovița sunt localități care se confruntă cu populație majoritară de etnie romă, familii cu grad ridicat de sărăcie și atenție scazută față de educație, sănătate, stil de viață sănătos, factori care mențin o rată masivă a abandonului școlar.

Proiectul prevede organizarea de 2 evenimente sportive în comunitate, antrenamente sportive săptămânale pentru 72 de beneficiari direcți, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani din clasele I – IV și V – VIII, din localitățile Cojasca și Iazu, 3 antrenamente mixte părinți-copii și vizite socio-educative, pentru creșterea calității vieții copiilor din comunitate, îmbunătățirea prezenței școlare și creșterea interesului acestora față de educație.

Ne propunem sensibilizarea și implicarea comunității locale și a familiilor în dezvoltarea personală prin sport a celor 72 de copii selectați și promovarea unui stil de viață sănătos la nivelul comunității.

Proiect finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).