Sportul și educația sunt parte integrantă din bunăstarea copiilor și pregătirea lor pentru viața

2021-07-27T16:08:49+03:00luni, 12 iulie, 2021|

Sport pentru TOȚI!

– activități sportive adresate fetelor și băieților proveniți din medii sociale defavorizate, aflate la marginea orașului București, cu scopul de a preveni abandonul școlar –

Decathlon România se alătură Asociației FDP – Protagoniști în Educație pentru a ajuta 115 copiii expuși riscului de abandon școlar.

În perioada August – Decembrie 2021, Asociația FDP-Protagoniști în Educație demarează și implementează proiectul sportiv  adresat copiilor proveniți din medii sociale defavorizate, din comunități aflate la marginea orașului București, în cartierele Giulești Sârbi, Faur Republica, Colentina și Rahova.

Proiectul promovează participarea copiilor la activități sportive (atletism, dans modern/street dance, fotbal) și oferă acestora mai multe ocazii de a socializa, de a fi integrați în diferite grupuri sociale și de a-și face noi prieteni.

Scopul este prevenirea abandonului școlar și îmbunătățirea rezultatelor școlare prin creșterea accesului la educație sportivă prin modelul Școlii Sociale Sportive – program implementat de Asociația FDP-Protagoniști în Educație în parteneriat cu Fundația Real Madrid (FRM), precum și implicarea comunității (părinți, cadre didactice, voluntari) în dezvoltarea personală a acestor copii.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 115 copiii din cartierele mărginașe ale municipiului București, din care un număr de 25 de copii diagnosticați/cu suspiciune de cerințe educaționale speciale.

Participarea copiilor la antrenamentele sportive va contribui la echilibrarea și reglarea emoțională, dar și la dezvoltarea și promovarea atitudinilor,  convingerilor,  sentimentelor morale și comportamentelor prosociale (fair-play, respect, colaborare, egalitate, spirit de echipă, prietenie).

Pentru a stopa regresul cauzat de lipsa activităților din timpul pandemiei și pentru a asigura continuitatea dezvoltării copiilor care provin din medii defavorizate/copii cu cerințe educaționale, este important ca ei să fie implicați în activități sportive și socio-educaționale.

Activitățile sportive și educative care vor fi desfășurate pe parcursul proiectului, au rolul de a le oferi copiilor o șansă la educație și de a-i face mai responsabili în relația cu școala, cu profesorii și cu familia.

Pe lângă activitățile sportive, copiii se vor bucura de activităti socio-educaționale (vizite la muzeu, grădina botanică, teatru, etc.), vor fi spectatori în cadrul evenimentelor sportive și vor participa la diferite experiențe alături de voluntari, care le pot fi model în viață.

De asemenea, Decathlon România este alături de cei mici prin oferirea echipamentelor/accesoriilor sportive pentru organizarea antrenamentelor.

”Prin implicarea specială a companiei Decathlon România, proiectul nostru Școala Socială Sportivă vine în ajutorul unui număr de 115 copii, care prin intermediul activităților sportive vor deveni mai motivați să se implice în diferite activități, mai generoși, vor identifica soluții de a depăși situațiile dificile, vor conștientiza importanța mișcării fizice în viața de zi cu zi și prevenirea sedentarismului în dezvoltarea lor ca viitori adulți responsabili. 

Mulțumim, Decathlon!” Mirela Simionov – Manager atragere fonduri – Asociația FDP-Protagoniști în Educație

Cu o experiență de 25 de ani, Asociația „FDP – Protagonști în Educație” (FDP) are ca misiune promovarea demnității umane a celor mai dezavantajate persoane din comunitățile noastre, pornind de la experiențele fiecăreia și implicându-le ca adevărați protagoniști ai vieții lor. Rolul nostru a fost, este și va fi acela de a genera schimbare prin implicarea în comunitățile vulnerabile și considerăm că este foarte important modul în care privim și suntem priviți. Așadar, am decis să încercăm, să stăm printre oameni și cu oameni, cu o dorință mai mare de a confirma șansa binelui.  Pe scurt, SCHIMBĂM VIEȚI!

”Una dintre principalele strategii  de responsabilitate socială ale Decathlon România  este educația copiilor prin sport și ne bucurăm că  Asociația FDP – Protagoniști în Educație ne-a oferit ocazia să contribuim la îndeplinirea acestui obiectiv comun. Programul Școala Socială Sportivă are un impact multiplu asupra copiilor care provin din medii defavorizate. Acesta îi  îndreaptă spre parcurgerea unui traseu educațional corect și complet, îi ajută să obțină rezultate școlare mai bune și le oferă oportunitatea de a face mișcare. Sportul contribuie la dezvoltarea lor fizică și psihică, ajutându-i să-și depășească limitele și să se bucure de un stil de viață mai sănătos.” spune Iulia Ordeanu,  Director Departament CSR Decathlon România.

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1500 de colaboratori în 2021.

Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând în permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preț foarte bun.

Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Începând cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta” Fabricat în România”.

Go to Top