Sprijin pentru Kenya în lupta împotriva pandemiei de Covid-19

2020-09-15T16:07:45+03:00joi, 10 septembrie, 2020|

Asociația „FDP – Protagoniști în educație” continuă derularea de proiecte de cooperare internațională în lupta împotriva pandemiei de Covid-19. Acum, sprijinul se îndreaptă către Kenya, unde numărul cazurilor de persoane infectate depășește 35.000 iar populația este caracterizată și de alte vulnerabilități precum foametea și malnutriția.

Asociația FDP – Protagoniști în educație” alături de AVSI Kenya (Asociația Voluntarilor în Serviciul Internațional) derulează proiectul „Sprijin pentru capacitatea de răspuns la COVID-19 pentru județele Uasin Gishu și Elgeyo Marakwet din Kenya” prin care cele două județe sunt sprijinite să-și îmbunătățească răspunsul la răspândirea pandemiei. Astfel, 10 unități medicale din cele două județe vor beneficia de dotări cu măști chirurgicale, măști cu filtru, dezinfectant iar 50 de cadre medicale și lucrători în sănătate vor fi instruiți cu privire la măsurile de răspuns pentru reducerea răspândirii și transmiterii Covid-19. Instruirea va avea loc față în față, cu respectarea măsurilor de protecție și este planificată a se desfășura în perioada 22 – 23 Septembrie 2020.

Aceste acțiuni sunt posibile datorită unui grant din partea Agenției române de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) si fac parte din proiectul „Sprijin pentru capacitatea de răspuns la COVID-19 pentru județele Uasin Gishu și Elgeyo Marakwet din Kenya”, derulat în septembrie 2020.

Go to Top