Sprijinirea comunităților gazdă și de refugiați din Liban pentru a face față răspândirii Covid-19

2020-10-29T13:05:51+02:00joi, 29 octombrie, 2020|

În acest an, pandemia de COVID-19 este cea mai mare provocare pentru operațiunile umanitare din întreaga lume. Lipsa de acces și restricțiile impuse de guvernele țărilor au adus în prima linie de răspuns medicii, voluntarii și ONG-urile locale.

Asociația „FDP – Protagoniști în educatie” alături de AVSI Liban (Asociația Voluntarilor în Serviciul Internațional) sprijină comunitățile libaneze vulnerabile, acolo unde riscul răspândirii virusului Covid-19 este mare datorită adăposturilor nerezidențiale și nepermanente și asezărilor informale.

Aceste acțiuni sunt posibile datorită unui grant din partea Agenției române de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) și fac parte din proiectul ”Sprijinirea comunităților gazdă și de refugiați din Liban pentru a face față răspândirii Covid-19”, derulat în perioada 1 Iul. – 1 Oct. 2020.

Obiectivul proiectului

Contribuția la reducerea răspândirii COVID-19 în comunitățile libaneze vulnerabile și în cadrul comunităților gazdă prin sprijinirea municipalităților locale și promovarea măsurilor de igienă.

Beneficiari:

Training și conștientizare:

  • 12 municipalități din Uniunea Municipiilor Alaat el Istiklal;
  • 60 de operatori (5 per municipalitate), responsabili de lucrările de igienizare a spațiilor publice;
  • 24 de tineri (2 per municipalitate) care, la rândul lor, vor sprijini din ce în ce mai mult comunitatea locală;
  • 18 experți (12 experți din cele 12 municipalități, 3 experți AVSI Liban și 3 experți FDP) vor beneficia de un schimb de experiență (online)

Distribuția de materiale igienico-sanitare:

  • Rezidenți vulnerabili ai municipalităților (atât libanezi, cât și sirieni)

Beneficiari indirecți:

Aproximativ 36.000 de persoane care trăiesc în cele 12 municipalități (24.000 rezidenți libanezi și în jur de 12.000 de refugiați)

Activitățile proiectului

  • Instruirea operatorilor municipali angajați în igienizarea spațiilor publice utilizând recomandările OMS;
  • Instruirea tinerilor (2 tineri per municipalitate) pentru formarea de abilități de viață privind prevenirea și controlul COVID-19;
  • Schimb de experiență privind intervenția în comunități vulnerabile pentru prevenirea și controlul COVID-19.
  • Sesiuni de conștientizare pentru comunitățile gazdă și de refugiați, inclusiv promovarea măsurilor de igienă și distribuirea de materiale igienico-sanitare (săpun);
  • Implicarea persoanelor care acordă îngrijiri copiilor prin diseminarea informațiilor despre bunăstare, parenting pozitiv și activități pentru creșterea gradului de conștientizare a copiilor despre importanța igienei

Rezultate obținute:

Vizitați acest dashboard.

Go to Top