World Family Summit

2019-06-10T18:01:37+03:00miercuri, 15 mai, 2019|

Ziua Internațională a Familiei este sărbătorită, în fiecare an, la data de 15 Mai.

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 Mai a devenit oficial și Ziua Familiei Române.
În acest an, pentru a celebra munca în sprijinul familiei, Asociația FDP a fost invitată la Lisabona pentru summitul mondial al familiei, la World Family Summit 2019 „Leave No Family Behind” organizat de World Family Organisation.

Colega noastră, Alexandrina Kiss, director executiv al FDP Cluj, a avut o intervenție cu privire la programul Pata Rât (Cluj-Napoca), prezentând un model de bune practici adresat comunităților rome (aproximativ 280 familii, 1300 persoane) care are în vedere o abordare integrată: metode eficace de educație timpurie, sănătate și igienă, nutriție adecvată, creștere și îngrijire responsabilă, securitate și siguranță. Ea a mai spus, în sprijinul motto-ului de a nu lăsa nici o familie în urmă, că „Educația deține un rol-cheie în crearea unei societăți sustenabile, incluzive și reziliente.”

Vă mulțumim pentru invitație și pentru încurajarea de a sprijini și mai mult fiecare familie, în special cele mai fragile!

Go to Top