Ziua Mondială a Săracilor, aflată la a IV-a ediție consecutivă în România

2020-11-16T19:03:22+02:00luni, 16 noiembrie, 2020|

București, 15 noiembrie 2020

A IV-a ediție a Zilei Mondiale a Săracilor va fi celebrată duminică, 15 noiembrie, eveniment organizat în România la inițiativa FDP-Protagoniști în educație, cu sprijinul mai multor asociații, printre care Mișcarea Papa Giovanni XXIII, Asociația Caritas București, Acțiunea Catolică România, Sant’ Egidio, Banca pentru Alimente București, Misionarii lui Padre Pio, Serviciul de Ajutor Maltez, Kolping, Asociația Don Orione, Mișcarea Eclezială, Carmelitanele Misionare și altele.

În mesajul său tradițional intitulat: „Întinde-ţi mâna către cel sărac”, Papa Francisc lansează invitația de a ne apleca privirea asupra celor nevoiași și a realiza împreună acțiuni concrete de caritate și dăruire.

Ziua Mondială a Săracilor reprezintă o tema de reflecție pentru fiecare dintre noi, iar îndemnul Papei Francisc de „a ne pune în slujba altora, în special a celor mai slabi”, devine cu atât mai încurajator dat fiind contextul dificil pe care îl trăim.

Pandemia, care a provocat multă sărăcie, a fost marcată de sacrificiul și angajamentul celor care s-au pus în serviciul aproapelui și aici, Sfântul Părinte îi amintește pe medici, asistenți medicali, infirmieri, preoți, asistenți sociali.

Sărbătoarea din 15 noiembrie va fi celebrată în mod diferit anul acesta.

Mereu gata să intervină în situații evidente de sărăcie, FDP –Protagoniști în educație va oferi pachete cu alimente de bază, colectate de la companii și mai mulți oameni de bine. Este un gest mic, dar concret, care ne reamintește că fiecare dintre noi are exact aceleași nevoi: să fie privit, să fie iubit. În acest sens urmăm îndemnul Papei Francisc și întindem mâna către cel sărac.

Go to Top