Ziua Mondială a Săracilor, organizată și în România

2019-11-14T17:19:57+02:00joi, 14 noiembrie, 2019|

200 de oameni, majoritatea copii, mame singure și persoane fără adapost, vor marca duminică, 17 noiembrie, Ziua Mondială a Săracilor. Este un eveniment organizat pentru prima oară de Papa Francisc, în anul 2017, și care în România se află la a treia ediție consecutivă.

Celebrarea este călăuzită de îndemnul emoționant al Papei Francisc: ,,Uneori este suficient puțin pentru a reda speranța: e suficient să ne oprim, să zâmbim, să ascultăm”.

Fiecare dintre noi poate să facă mai mult decât își imaginează pentru cei mai puțin norocoși dintre noi. Primul pas este să nu-i ignorăm, să le fim alaturi, să le arătam că ne pasă.

Urmând exemplul Suveranului Pontif, pentru care oamenii în dificultate reprezintă o resursă, și nu o problemă, mai multe asociații și voluntari întind o mână de ajutor celor aflați în nevoie.

Evenimentul va începe la ora 11.00 cu o liturghie oficiată de Nunțiul Apostolic Miguel Maury Buendia la Parohia Sfântul Francisc din Crângași. O oră și jumătate mai târziu, reprezentanți ai mai multor asociații, enoriași și oameni aflați în nevoie vor sta la masă împreună și vor împărtăși povești de viață. Acest moment va fi urmat de unul dedicat copiilor, pentru care una dintre asociațiile participante la proiect va organiza o serie de  jocuri.

Evenimentul ,,Ziua Mondială a Săracilor’’ este organizat în România la inițiativa FDP-Protagoniști în educație, cu sprijinul mai multor asociații, printre care Mișcarea Papa Giovanni XXIII, Asociația Caritas București, Acțiunea Catolică România, Sant’ Egidio, Banca pentru alimente București, Misionarii lui Padre Pio, Kolping, Asociația Fraților Mariști, Asociația Don Orione, Parohia Sfântul Francisc și altele.

Vă așteptăm alături de  noi!

Go to Top